Bøger / skønlitteratur / roman

Før og efter


Beskrivelse


19-årige Irma bor i et mennonittersamfund, men gifter sig med en mexicaner og bliver udstødt af familien. Et filmhold dukker op og Irma skal fungere som tolk. Pludselig er der meget mere på spil og Irma stikker af.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. mar. 2012

af

af

Stine Grabas

d. 14. mar. 2012

For nok især kvindelige læsere, som holder af en familieroman med svær trosretning som det primære omdrejningspunkt. Flot anderledes forside.

18-årige Irma er vokset op i en mennonitterkoloni i det nordlige Mexico. Hun bliver i al hemmelighed gift med en mexicaner, som dog senere går fra hende. Hendes familie frastøder hende og da der dukker et filmhold op for at lave en dokumentar om kolonien, bliver Irma tilbudt et job som tolk. Irma stikker senere af sammen med 2 mindre søskende og starter et nyt liv i Mexico City. Det er en historie om tro, kærlighed, skyld og familiebånd. En fin roman, hvor uvidenheden skinner klart igennem grundet den specielle trosretning. En grum historie, men hvor kærligheden endnu engang vinder. Mariam Toews er selv opvokset i en mennonitterby og har modtaget priser for sine bøger. Livet som det kunne have været og De flyvende Troutmans er tidligere udkommet på dansk.

Romaner om mennonittersamfund findes kun Toews Livet som det kunne have været. Om svære familieforhold kommer jeg også til at tænke på Hanan al-Shaykhs bøger.

Velskrevet tankevækkende historie om et trossamfund, man ikke hører ret meget om. Stilfærdig roman, men hvor man griner af den uvidenhed søskendeparret udstråler. Bred anvendelig roman.


Jyllands-posten

d. 27. mar. 2012

af

af

Henriette Bacher Lind

d. 27. mar. 2012


Weekendavisen

d. 4. apr. 2012

af

af

Leonora Christina Skov

d. 4. apr. 2012


Jyllands-posten

d. 15. apr. 2012

af

af

Tania Haagensen

d. 15. apr. 2012Informationer og udgaver