Bøger / skønlitteratur / roman

Føtexsøen


Beskrivelse


Lene har en egyptisk far og en dansk mor, så hendes barndomserindringer er lidt anderledes. Det er hendes dagligdag til gengæld ikke, hun er kassedame i Føtex og har en drøm om at blive forfatter en dag.

Anmeldelser (8)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. mar. 2009

af

af

Beth Høst

d. 16. mar. 2009

Målgruppen er nok unge kvinder, ved starten af det voksne liv og usikker på karriere og valg af kurs.

Fortælleren/hovedpersonen Lene, er en ung pige, der år efter år forgæves søger ind på forfatterskolen, hun skriver på en roman og skaffer sig - i mangel af bedre - et job ved kassen i Føtex. Hendes kæreste Johan, er netop ansat som tilrettelægger ved DR, så de kommer i de "rigtige" kredse og taler "det rigtige" sprog. Og dog, Lene er nemlig nærmest halvvejs indvandrer, hendes far er ægypter, og hendes barndomserindringer er fortalt med jordbunden realisme men også en stor mængde humor. Nok er hendes far ikke ortodoks muslim, men en araber, der driver en pølsevogn! Lone Aburas fortæller ubesværet fra en hverdag, der er så hjertegribende genkendelig. Hovedpersonen Lene brokker sig over Føtex-jobbet, føler sig set ned på, da en gammel bekendt dukker op "ved båndet". Men det går jo lidt efter lidt op for hende, at overflade og "de rigtige ting" ikke holder i længden. Nej, man kan finde noget godt lige her, hvor man er. Om det så er en fast stilling som kassedame og en drøm om at skrive romanen færdig.

Jeg kunne genremæssigt godt komme til at tænke på Martha Christensen.

Det er ikke en bog, hvor der sker det store, men den er så ligetil, at den faktisk "bliver hos én" længe. Man har lært Lene at kende, hun er the girl next door. Måske et godt lærestykke for læsere med skriveambitioner.


litteratursiden.dk

d. 20. apr. 2009

af

af

Line Hoffgaard

d. 20. apr. 2009

Livet som kassedame i Føtex, opvæksten i et dansk-egyptisk hjem og drømmene om at blive forfatter er ingredienserne i den sjove cocktail, som udgør debutromanen ’Føtexsøen’. Lene er en ung kvinde, som...


Jyllands-posten

d. 26. mar. 2009

af

af

Henriette Bacher Lind

d. 26. mar. 2009


Berlingske tidende

d. 27. mar. 2009

af

af

Mai Misfeldt

d. 27. mar. 2009


Information

d. 26. mar. 2009

af

af

Helle Juhl Lassen

d. 26. mar. 2009


Weekendavisen

d. 27. mar. 2009

af

af

Lars Bukdahl

d. 27. mar. 2009


Politiken

d. 28. mar. 2009

af

af

Mikkel Bruun Zangenberg

d. 28. mar. 2009