Bøger / faglitteratur til børn

Fokus på - vilde dyr


Beskrivelse


Fagbog med fjorten vilde dyr med beskrivelser, sjove fakta og fotos: elefant, løve, struds, kænguru, panda, giraf, gepard, hvidhaj, krokodille, næsehorn, chimpanse, tiger, thomsongazelle samt flodhest.

EmneordAnmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. okt. 2018

af

af

Henriette Camilla Jensen

d. 18. okt. 2018

To fagbøger med 14 dyr i hver bog. Med spændende beskrivelser, sjove fakta og flotte fotos af de mest kendte dyr - både kæledyr som marsvin, mus og papegøje samt vilde dyr som næsehorn, løve og krokodille. For dyreinteresserede drenge og piger fra 8 år.

"Fokus på - vilde dyr" indeholder beskrivelser af elefant, løve, struds, kænguru, panda, giraf, gepard, hvidhaj, krokodille, næsehorn, chimpanse, tiger, thomsongazelle samt flodhest. "Fokus på - kæledyr" indeholder beskrivelser af marsvin, papegøje, tammus, hamster, kanin, landskildpadde, undulat, guldfisk, kat, pony, hund, hest, fritte samt due. Bøgerne er ens opbygget med et dobbeltopslag til hvert dyr. Der er et stort foto af dyret på venstre side og beskrivelse, flere små fotos samt "sjove fakta" i punktform på højre side. Der er bl.a. oplysninger om dyrets udseende, føde, geografi, flok-behov, levetid og andre faktuelle ting. De "sjove fakta" handler bl.a. om vægt, lyde, farver og historie. Bagest i bøgerne er en række quiz-spørgsmål, hvor man kan teste sin viden fra bogen.

Det er fine bladre-bøger med både informative og sjove fakta samt flotte fotos. Der er en god blanding af populære og knap så kendte dyr. Teksten kræver en god læser eller hjælp fra en voksen, men bøgerne er også gode at kigge i, for dem som ikke kan læse endnu.

Andre bøger med flere dyr samlet er fx Min gigastore dyrebogAlt om kæledyr og Alt om kæledyrAndre bøger med flere dyr samlet er fx Min gigastore dyrebog og .Informationer og udgaver