Bøger / faglitteratur / erindringer

Folkemordet i Rwanda : en personlig beretning om at begrave de døde og tilgive de levende


Beskrivelse


Immaculée Ilibagiza fortæller om, hvordan hun som 22-årig overlevede det blodige folkemord i Rwanda i 1994 og efterfølgende fandt styrke til at tilgive morderne.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. aug. 2015

af

af

Kirstine Louise Grøngaard

d. 14. aug. 2015

Gribende beretning om en ung kvinde som på nærmeste hold oplevede folkemordet i Rwanda i 1994. For læsere af Virkelighedens verden.

Den 22 årige tutsi Immaculée levede før 1994, ifølge hende selv, en dejlig tilværelse i Mataba, Rwanda. Hun havde en stor hengiven familie og var ved at uddanne sig på universitet. Men i april 1994 sker det utænkelige. Hutuer, som før levede side om side med tutsierne, vender sig imod dem og det største folkemord siden Holocaust udspiller sig over de næste 100 dage. Immaculée overlever ved at gemme sig på et toilet sammen med seks andre kvinder. Hun styrker sit forhold til gud gennem daglige bønner og er overbevist om at han, til dels, er skyld i hendes overlevelse. Efter folkemordet har Immaculée tilgivet drabsmændene, som udslettede næsten hele hendes familie og hun fortæller nu sin historie, for at lære andre om tilgivelse.

En bog som efterlader læseren med stof til eftertanke. Gribende biografi i et let læst sprog. Bogen kan læses af personer som kan lide beretninger om personlig udvikling og af personer, som er interesseret i at lære mere om folkemordet i Rwanda.

Angelique Umugwaneza beretter i Rwandas børnEn helt almindelig mand fra 2008 om sin flugt fra krigen. Paul Rusesabagina fortæller i bogen En helt almindelig mand fra 2007 om hvordan det lykkedes ham at redde over 1200 tutsier fra folkemordetAngelique Umugwaneza beretter i Rwandas børn fra 2008 om sin flugt fra krigen. Paul Rusesabagina fortæller i bogen fra 2007 om hvordan det lykkedes ham at redde over 1200 tutsier fra folkemordet.


Kristeligt dagblad

d. 1. feb. 2016

af

af

Lotte Kirkeby Hansen

d. 1. feb. 2016


Weekendavisen

d. 18. sep. 2014

af

af

Mads Brügger

d. 18. sep. 2014