Bøger / faglitteratur / statistikker

Forbrydelse, straf og afsoning i Danmark


Beskrivelse


Om resultaterne af Rockwool Fondens forskningsindsats i emnet kriminalitet, straf og levevilkår.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. juni 2015

af

af

Kirstine Hagen Thomasen

d. 24. juni 2015

En introduktion til forskning i forbrydelse og straf, hvor også lægmænd kan følge med.

Bogen falder i to dele: I første del beskrives udviklingen i dansk og europæisk strafferet siden middelalderen, mens anden del præsenterer resultater fra de seneste 20-30 års forskning i kriminelle og kriminalitet med fokus på Rockwool Fondens forskning. Med udgangspunkt i statistiske data diskuteres bl.a. hvorvidt kriminaliteten stiger eller falder i disse år, tidligere straffedes muligheder på ægteskabs- og arbejdsmarkedet og hvordan forskellige længder og typer af straf i det hele taget påvirker de dømtes videre tilværelse.

Det historiske giver et fint overblik over et kompliceret emne og forskningsresultaterne, der formidles i overskuelige grafer og tabeller, kvalificerer den løbende debat om stigning og fald i kriminaliteten og forskellige straffes effekt eller mangel på samme.

Bogen giver en introduktion til stof, der behandles tilbundsgående i RetshistorieStraf - hvad ellers?Kriminalitet og retfærdighed. Anden del supplerer Straf - hvad ellers? der diskuterer straf og retsfølelse ud fra mere humanistiske argumenter og Kriminalitet og retfærdighed, der er en decideret undervisningsbogBogen giver en introduktion til stof, der behandles tilbundsgående i Retshistorie. Anden del supplerer der diskuterer straf og retsfølelse ud fra mere humanistiske argumenter og Kriminalitet og retfærdighed, der er en decideret undervisningsbogBogen giver en introduktion til stof, der behandles tilbundsgående i Retshistorie. Anden del supplerer Straf - hvad ellers? der diskuterer straf og retsfølelse ud fra mere humanistiske argumenter og , der er en decideret undervisningsbog.


Danske kommuner

Årg. 46, nr. 16 (2015)

af

af

Tom Ekeroth

Årg. 46, nr. 16 (2015)