Bøger / faglitteratur

Fordi jeg siger det! : 21 tankevækkere om børneopdragelse


Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. aug. 2009

af

af

Jytte Bræmer

d. 13. aug. 2009

Bogens målgruppe vil være forældre, der her får 21 hurtigt læste essays om børneopdragelse set fra forskellige perspektiver.

Børn er blevet et livsprojekt for moderne forældre, og det skorter ikke på litteratur, der gerne vil bidrage til at gøre opdragelsesprojektet nemmere for forældrene. Her er det en samling af små korte essays om opdragelsens udfordringer set fra forskellige vinkler. Den er opdelt i 3 dele: Derhjemme, Børnehaven og skolen og Derude. I første afdeling er det opdragelsen indenfor hjemmets fire vægge, som fortrinsvis fagfolk giver deres syn på. Det er emner som forældrenes dårlige samvittighed, behovet for mere dialog, tegn-til-tale og sproglig udvikling hos det lille barn, balancen mellem voksen- og børnestyring m.v. Dernæst er det den samfundsmæssige vinkel, hvor temaer som børn og forbrug, udviklingen af børns kreativitet i skole og institution, der er i fokus. Redaktørerne kalder selv samlingen for "21 appetitlige tankevækkere", og indlæggene bevæger sig også så meget på overfladen, at de ikke generer nogen, men heller ikke tilfører særlig meget nyt til litteraturen på området. Illustreret med kunstfotos af børn af en høj kvalitet, der er med til at skabe en layoutmæssigt meget smuk bog.

Der er en del litteratur henvendt til forældre om børneopdragelse. Sigrid Riise, Jesper Juul og Erik Sigsgaard er tre af de forfattere, der med udgangspunkt i fagligheden skriver direkte henvendt til forældre.

21 korte essays om børneopdragelse henvendt til forældre.


Folkeskolen

Årg. 126, nr. 22 (2009)

af

af

Louise Nabe-Nielsen

Årg. 126, nr. 22 (2009)


Jyllands-posten

d. 5. sep. 2009

af

af

Lone Nørgaard

d. 5. sep. 2009


Weekendavisen

d. 7. aug. 2009

af

af

Damian Arguimbau

d. 7. aug. 2009