Bøger / faglitteratur

Forelsket i en drøm : når kærlighed bliver til besættelse


Beskrivelse


Kvinder, der lever i kaotiske, lidelsesfyldte parforhold, tilsidesætter deres egne behov for at få partnerens anerkendelse, og bogen belyser, hvorfor afhængigheden opstår og hvordan man kan gøre sig fri af den.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. okt. 2015

af

af

Jette Landberg

d. 21. okt. 2015

Har man svært ved at give slip i et usundt parforhold, kan man her læse om, hvordan det er muligt at få bugt med afhængigheden. For alle kvinder der lever i den slags parforhold og alle andre, pårørende og professionelle, der interesserer sig for emnet.

Rigtig mange, og i de fleste tilfælde kvinder, lever sig ind i offerrollen og opsøger gang på gang partnere, der nedgør dem på forskellig måde. Ofte gentager kvinden mønstre fra sine forældre og sin opvækst. Forfatteren forklarer, hvorfor og hvordan dette sker, illustreret med mange cases fra egne erfaringer og fra sin praksis. Hun anviser også veje ud af afhængigheden. Hensigten med bogen er at dele erfaringer og således hjælpe andre med at komme ud af forkerte forhold. Forfatteren er privatpraktiserende psykolog og har i mere end 10 år arbejdet med kærligheds- og forholdsafhængighed.

Et godt bud på en grundig bog der kan hjælpe mange med usunde kæresteforhold og dårligt selvværd. De mange cases og den forholdsvis letlæste tekst gør at den kan bruges af de berørte selv, ikke kun af fagfolk.

Weitemeyers bog og praksis bygger på en lang række bøger om fx at være medmisbruger, om parforhold og om selvværd. Norwoods bog Kvinder der elsker for meget er helt grundlæggende for forfatteren, der bygger sin bog på mange af tankerne herfra.