Bøger / faglitteratur

Forklædt som jihad-brud


Beskrivelse


En fransk journalist opretter falske konti på de sociale netværk for at komme tæt på ekstreme islamistiske grupper. Tingene eskalerer og hun lever i dag i skjul på grund af trusler.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. maj 2015

af

af

Peter Martin Jørgensen

d. 22. maj 2015

Uhyggelig biografisk bog, om en journalist afsløring af Islamisk Stats rekrutteringsmetoder. For interesserede i religionskonflikter.

Den franske journalist, under pseudonymet Anna Erelle, opretter falske konti på de sociale netværk, for at komme under huden på ekstreme islamistiske grupper. Hun vil især gerne i kontakt med unge mænd der melder sig under IS-faner. Under dække af at være den fundamentalt muslimske Melodie, får hun kontakt til IS krigeren Bilel. Han er meget fremfarende over for den unge kvinde, og ikke mindre end 48 timer efter deres første digitale kontakt "forelsker" han sig i hende. Derefter kontakter han hende uafbrudt med det formål, at få hende til at udføre sin jihad i Syrien. Efter kort tid frier han til Melodie. Bilel viser sig at være leder i Islamisk Stat og en af IS-lederen Al-Baghdadis nærmeste, og noget af et scoop for journalisten. Tingene eskalerer hurtigt og Melodie/Anna er på vej ind i en farligt og ekstremt miljø, og er snart på vej til Syrien. Helt så galt går det dog ikke, men Anna lever i dag i skjul på grund af trusler.

Det er en uhyggelig historie der fortælles her, og konflikten mellem journalisten Anna og den fiktive muslimske pige Melodie tegnes nærmest skizofrent.

Danske Jeppe Nybroe fortæller i Kidnappet, hvad der sker hvis man som journalist tages til fange af IS.


Jyllands-posten

d. 10. juni 2015

af

af

Lone Nørgaard

d. 10. juni 2015


Weekendavisen

d. 19. juni 2015

af

af

Pernille Bramming

d. 19. juni 2015


Information

d. 28. maj 2015

af

af

Charlotte Aagaard

d. 28. maj 2015