Denne nye serie behandler internationale problemer som menneskehandel, fundamentalisme, flygtninge og i denne bog terrorisme. Med et relativt højt abstraktionsniveau henvender bøgerne sig til de ældste i folkeskolen og voksne interesserede.
Gennem virkelige, konkrete begivenheder, relevant kildemateriale, citater og fakta behandles emnet terrorisme. En diskussion om en præcis definition efterfølges af seks kapitler, der omhandler terrorismens historie, årsagerne, indflydelsen, reaktionerne, medierne og fremtiden. Grundig og omfattende ordliste, register, bøger og hjemmesider om emnet afslutter bogen. De enkelte kapitler behandler emnet sobert, direkte og tilpas grundigt. Teksten suppleres af relevante fotos, citater, en "løbende" nyhedsstrøm nederst på hver side og i hvert afsnit et eksempel på mediernes behandling af et konkret emne.
Der kommer jævnligt fagbøger om terrorisme, og de seks nævnte i bogens litteraturliste er udmærkede, omend de hører til i den svære ende. Andre titler, denne kunne sammenlignes med og som den fint supplerer, er Krigen mod terror, (Flachs, 2007) og Hvorfor er folk terrorister?, (Bogfabrikken Fakta, 2003).
Udover de indlysende og ofte anvendte eksempler, som fx 11/9-2001 og RAF behandler denne bog også generelt mindre belyste og spektakulære som PKK, bombeattentatet i Oklahoma, m.fl. Bl.a. derfor et glimrende supplement til bestanden og interessen. I skolesammenhæng relevant for 14-16-årige i folkeskolen og efterskoler, til projektarbejder og bred undervisning i samfundsfag.