Bøger / faglitteratur / billedværker

Forladte steder i Danmark


Beskrivelse


Farvefotos af 27 forladte steder i Danmark i form af bl.a. nedlagte fabrikker, hospitaler, fængsler og museer, suppleret med korte tekster, der beskriver stedernes historie.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. nov. 2019

af

af

Søren Møller

d. 26. nov. 2019

Farvefotografier af forladte bygninger i Danmark. Med korte tekster. For voksne læsere.

Der er billeder fra 27 steder. Hvert sted vises på flere fotos, ofte både ude og inde. Stederne er bl.a. nedlagte fabrikker, hospitaler, fængsler og museer. 16 af stederne har fotograferne fundet i København og på det øvrige Sjælland og Lolland. Et enkelt sted er på Fyn, mens de fleste af resten er fra Aarhus og andre byer på den jyske østkyst. En kort tekst beskriver hvert steds historie. Nogle af bygningerne er siden fotograferingerne blevet revet ned eller ombygget, mens andre stadig står urørte. Ofte med inventar, så det ser ud som om mennesker for kort tid siden har slukket for produktionerne og har forladt bygningen, som står tilbage som en tidslomme. Knud Romer har i en indledning skrevet om nogle af sine tanker om menneskenes liv, tidernes gang og forfald.

Billedteksterne har forskellige længder, opbygning og typografi. I tre tilfælde er stedet ikke oplyst. Fin samling af fotos, der kan virke meget tankevækkende omkring menneskers gøren og efter-laden.

De samme fotografer har udgivet, i samme format og ånd: De forladte danske hjemBag Saga blokNovemberrejse. Bogen kan også give mindelser om nogle af Krass Clements bøger, bl.a. Bag Saga blok og NovemberrejseDe samme fotografer har udgivet, i samme format og ånd: De forladte danske hjem. Bogen kan også give mindelser om nogle af Krass Clements bøger, bl.a. og NovemberrejseDe samme fotografer har udgivet, i samme format og ånd: De forladte danske hjem. Bogen kan også give mindelser om nogle af Krass Clements bøger, bl.a. Bag Saga blok og .Informationer og udgaver