Bøger / faglitteratur

Formanden : historien om Per Bjerregaard og Brøndby IF. Bind 2 : Vejen tilbage


Beskrivelse


Et stykke dansk fodboldhistorie om fodboldklubben Brøndby IF og manden bag klubben, Per Bjerregaard, og den svære balancegang mellem forening og forretning, der er et vilkår i moderne klubfodbold, samt om triumferne, magten og intrigerne.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. nov. 2009

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 19. nov. 2009

2-bindsværk for dedikerede fodboldentusiaster og nok især fans af Brøndby IF. Er i sin helhed nok lidt bastant til en evt. skoleopgave, men afsnit kan naturligvis bruges til en opgave om Brøndby.

2-bindsværk, der fortæller om Per Bjerregaards mangeårige virke for fodboldklubben Brøndby IF. Bogen er skrevet af journalisten Jens Jam Rasmussen (f. 1964), der siden drengeårene, opvokset i Brøndbyøster, entusiastisk følger Brøndby. Han skriver både om musik og fodbold, fx om Lars Ulrich eller Eminem. Der er også en tidligere bog om Brøndby, sammen med Michael Rachlin Slaget om København : den store bog om Brøndby-FCK. Bogen er ikke officielt blåstemplet som biografi af Per Bjerregaard, forordet indeholder en længere redegørelse, men han bidrager med baggrundsinformation og interviews. Bøgerne fortæller biografisk om hovedpersonen, der allerede i 1972 bliver formand i BIF. Og 2-bindsværket følger klubben i opgang og nedgang, i triumf og fiasko, og er på den måde også et stykke dansk fodbold-kulturhistorie. Historien fortælles som nævnt med bidrag fra formanden selv, men også fra mange af de andre aktører omkring klubben, fx Brian Laudrup, Kim Vilfort og John "Faxe" Jensen.

Andre bøger er udover ovennævnte bl.a. Brøndby forever af Thyboe eller fx Søren Barnaks Brøndby IF - fordi de ville. Kan sammenlignes med andre fodboldbiografier fx om Flemming Østergaard fra FCK.

2-bindsværk, der mest er for hard core fodboldfans, men som dog også fortæller et stykke dansk fodboldhistorie.


Berlingske tidende

d. 14. dec. 2009

af

af

Jens Andersen

d. 14. dec. 2009


Information

d. 7. dec. 2009

af

af

Bo Kampmann Walther

d. 7. dec. 2009


Børsen

d. 20. nov. 2009

af

af

Jonas Hindsholm Bentzen

d. 20. nov. 2009