Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Forskellighedens monstre


Beskrivelse


Fantasy. Erec og pigen, Bethany, kaster sig ud i de første af 12 prøver, der skal løses tilfredsstillende for at overbevise alle om at Erec er den rigtige arving til tronen i Alypium. Dette sker samtidig med at kong Piter mister opbakning i befolkningen, og Smudsbrødrene rykker tættere på tronen.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. aug. 2010

af

af

Torben Bråe Olesen

d. 16. aug. 2010

Det andet bind om Erec Rex er for børn fra 12 år. Seriens bind bør læses i den rigtige rækkefølge.

Erec søger efter sandheden om sit eget ophav sammen med Bethany, men stærke kræfter arbejder på at forhindre ham i at være den retmæssige arving til tronen i Alypium, hvor kong Pieter hersker og ved noget om Erecs ophav, som han vælger at holde hemmeligt. Erec starter på de 12 prøver, som når de løses, viser at han er den rigtige arving. Drageøjnene som Erec fik i første bind har heldigvis givet ham nye og gode venner, og kærligheden kan også blive en aktiv kraft for dem. Bogen er trykt på groft papir, som bind 1, og har vignetagtige illustrationer i sort/hvid. Der er mange kreative påfund i fx persongalleriet, og det fungerer fint i dette binds handlingsmættede univers, hvor også den sproglige opfindsomhed og pudsige indfald konstant sprudler, som fx da Erec bliver "hængende" i substansen. Alt dette krydrer en spændende fantasy læseoplevelse, som er i den øvre ende af kvalitetsskalaen. Omslag passer til indhold.

Historien, især grundplottet, minder mig grundlæggende lidt om Carrandzas trilogi om Hunulvens klan, som dog havde en ung pige, Anaid, som hovedperson. Der er i historien om Erec lidt mere action, og universet i historien udfoldes mere detaljeret.

Et fint bind i serien, hvor flere må forventes at følge. Det er en velskrevet og god historie der i sin detaljerigdom og kreativitet imponerer inden for fantasy-genrens rammer.