Samtalebog med ni præster, der har åbne, inspirerende og fortrøstningsfulde bud på, hvordan vi lykkes med at være til i livet og finder balancen i en stadig mere kaotisk verden. Til læsere med virvar i livet og interesse for samfundsudviklingen.
For Amalie Langballe ophobede det kaotiske sig i hverdagen, både når det handlede om en stadig mere hadefuld og fragmenteret verden, oplevet igennem nyhederne, og til de nære kriser og oplevelser, der trængte sig på. For at få svar på, hvorfor verden ser ud, som den gør, og hvorfor skæbnen kan føles så overvældende uretfærdig, satte hun ni præster stævne og talte med dem om kriser, tro og håb og om verdens i al almindelighed forvirrende tilstand. De kommer bl.a. ind på klimakrisen, penge, arbejde, ensomhed, Kierkegaard, Knausgård, livsformer, internetkultur, naturen og pandemien. Alt imens følger vi Langballes egne refleksioner over samtalerne.
Langballe er fint registrerende og lyttende og samler på en god måde trådene i samtalerne, som er både vedrørende og kloge. Hvis man tror, at det primært er en kristen bog, tager man fejl. Det er en varm bog, en erfaringsrig bog fyldt med medmenneskelige betragtninger, der helt rækker ud over det faktum, at det er præster, der samtales med. Verden er stadig kaotisk, men man er faktisk gladere og mere nysgerrig på verden efter endt læsning.
I Vær her nuHåb taler 10 præster om lykke. Har man brug for yderligere bud på en kur mod pessimismen, kan Kristian Leths Håb anbefalesI Vær her nu taler 10 præster om lykke. Har man brug for yderligere bud på en kur mod pessimismen, kan Kristian Leths anbefales.