Bøger / faglitteratur

Fortællinger om jazzen : dens vej gennem Statsradiofonien, Danmarks Radio og DR


Beskrivelse


Om DR's jazzformidling i perioden 1925 til i dag. Desuden giver bogen en generel allround viden om jazzen og dens placering på Danmarkskortet.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. maj 2010

af

af

Henrik H Pedersen

d. 28. maj 2010

Til jazzinteresserede og især af den moderne jazz. Dernæst også oplagt til brug i opgavesammenhæng omkring jazzens historie i Danmark.

Udgivet af Center for Dansk Jazzhistorie som er hjemhørende på Aalborg Universitetscenter. De har tidligere udgivet Da den moderne jazz kom til Danmark i 2007. Nærværende bog, som indeholder noget nær et landshold af Jazz-journalistisk og fotografi, forsøger at levere en samlet historisk fremstilling af, hvordan Danmarks Radio har formidlet jazzen fra ca. 1925 og frem til i dag. Blandt bidragsyderne er bl.a. Erik Moseholm, Ib Skovgaard, Finn Slumstrup og centrets leder og bogens redaktør Tore Mortensen. Legendariske Jan Persson leverer geniale fotos og portrætter. Historien om jazzen i Danmark Radio er også historien om, hvordan den formidles og behandles i perioder og bl.a. mindes læserne Montmartres mange store navne i 1960'erne som Ben Webster og Dexter Gordon. Bogen stiller måske "nørdede" spørgsmål om Danmarks Radios jazzformidling før, nu og i fremtiden, men giver samtidig også en generel allround viden om jazzen og dens placering på Danmarks kortet efter 1925 og frem til i dag.

Første bog om DR's formidling af jazzen. Supplerer den øvrige pænt store jazzlitteratur.

En indsigtsfuld bog om ikke bare jazzen i Danmarks Radio, men også i bredere forstand. En bog som bl.a. kan bruges i opgavesammenhæng og som gengiver mange store øjeblikke fra jazzens historie i Danmark.


Jyllands-posten

d. 8. juli 2010

af

af

Jakob Levinsen

d. 8. juli 2010