Bøger / faglitteratur / billedværker

Fotograf Poul Ib Henriksen - rejsen


Beskrivelse


Fotografier af den danske fotograf Poul Ib Henriksen (f. 1937) fra hele karrieren, ledsaget af korte tekster af Peter Laugesen.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. jan. 2019

af

af

Martin Jørgensen

d. 23. jan. 2019

Autobiografisk fotoværk over Poul Ib Henriksen fotografiske karriere. For alle med interesse for foto, som vil inspireres eller glædes.

Poul Ib Henriksen er fotograf og har siden 1950'erne skabt den ene serie fotos efter den anden. I denne udgivelse giver han et indblik i en lang og forskelligartet karriere. Bogens fotos dækker hele Poul Ib Henriksens karriere og er taget over mere end 60 år. Første halvdel består af sort/hvide fotos fra ophold i fx Paris og Athen. Senere i karrieren og i bogen bevæger fotoet sig mod farver og mere eksperimenterende teknikker, hvor dobbelteksponering og dramatisk belysning spiller væsentlige roller. Her ligger en del af hans karriere som reklamefotograf. Poul Ib Henriksen drages også af de små detaljer, af symmetrier, forladte steder og menneskers spor. Bogen afsluttes med kapitlet Damaskus, der på symbolsk vis, stilistisk tager beskueren tilbage til start. Bogens korte tekster leveres af Henriksens mangeårige samarbejdsparter Peter Laugesen. Enkelte tekster leveres af Per Højholt.

En flot coffeetable book der indbyder til bladren. Stilistisk peger Poul Ib Henriksen livsværk i en del retninger, og det er netop det der er hans røde tråd. Et storværk om, og af en af dansk fotos grand old men, der lavede banebrydende foto før Photoshop blev opfundet.

Århus af Henriksen og Laugesen præsenterer de to kunstneres personlige portræt af i billeder og ord.


Katalog / Designkompagniet

[Årg.] 29, [nr.] 2 (2018)

af

af

Jørn Moesgård

[Årg.] 29, [nr.] 2 (2018)