Bøger / faglitteratur / erindringer

Fra Aalborg til Hollywood


Beskrivelse


Fotomodellen Lisa Aybike Kir (f. 1976) fortæller om et liv, der har bragt hende fra en fattig barndom i Nordjylland til en succesrig tilværelse i Los Angeles. Ud fra sine erfaringer giver hun bud på, hvordan man kan opnå lykke og succes. Med "overlevelsesguide" og trin-for-trin-anvisning til en karriere i Hollywood.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. okt. 2012

af

af

Stine Grabas

d. 11. okt. 2012

Den lidt rådvilde læser får her Kirs bud på, hvordan man kan tilstræbe et lykkeligt liv og hvordan man starter en tilværelse i Hollywood. Ellers er bogen målrettet til fans af reality stjernen.

Lisa Aybike Kir er kendt som medvirkende i "Danske Hollywoodfruer" og andre reality programmer. Hun tog til Hollywood som 17-årig og det er hendes op og nedture denne bog handler om. Mest af alt er det en selvhjælpsbog, hvor Kir guider læseren til at få mere selvtillid og bedre styr på livet i almindelighed baseret på sine egne erfaringer. Historier om selvmordsforsøg, voldelige kærester, mobning og det glamourøse liv udgør fortællingerne. Det er uden tvivl lykkedes karrieremæssigt for Kir, men formidlingen er knap så vellykket. Mange gentagelser og udpenslede anekdoter gør, at bogen er meget letlæselig og overfladisk. Bogen skal helt sikkert have sine læsere blandt de mange reality-seere, som finder forfatteren interessant. Sidst i bogen er der en overlevelsesguide til den, der planlægger at flytte til Hollywood.

Den oplagte sammenligning er andre realitystjerner, som eksempelvis Sidney Lees My reality. Andre selvhjælpsbøger kunne også være en mulighed, men her er stoffet dog lidt for tyndt.

Letlæst selvhjælpsbog krydret med realitystjernens egne erfaringer, som dog vil have en begrænset læserskare.