Bøger / faglitteratur

Fra barnløs til frugtbar : spis dig ud af PCOS


Beskrivelse


Indeholder kostplaner, opskrifter og råd om ændring af livsstil, som virker gunstigt på kvinder med PCOS.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. juni 2008

af

af

Katja Larsen

d. 4. juni 2008

Bogen henvender sig til kvinder, der lider af ufrivillig barnløshed forårsaget af PCOS. Den kan også bruges af studerende, der skal vide, hvorfor den hormonelle ubalance opstår hos nogle kvinder.

Tine Grandjean er ernæringsterapeut samt ernærings- og husholdningsøkonom. Fra barnløs til frugtbar omhandler årsagerne til PCOS (polycystisk ovariesyndrom) og beskriver symptomerne herpå. Desuden giver forfatteren sit bud på, hvordan kvinder selv kan rette op på den hormonelle ubalance ved at ændre på kosten, dyrke motion samt spise kosttilskud. Forfatteren giver gode forklaringer på, hvad der sker i kroppen ved PCOS og hvad kvinden bør indtage for at rette op på ubalancen. Bogen indholder desuden eksempel på en 14-dages kostplan og sidst i bogen er der madopskrifter.

Sidst udkomne bog om emnet på dansk er De mange facetter ved polycystisk ovariesyndrom (ikke reg. i DBF) af Rikke Winther og den er fra 2006 og på 40 sider. På engelsk foreligger bogen Polycystic ovary syndrome fra 2008.

Undersøgelser viser, at nogle kvinder har succes med at ændre kosten samt dyrke sport ved ufrivillig barnløshed. Denne bog er et godt bud på, hvad kvinder kan gøre selv ved ufrivillig barnløshed. Bogen er let at gå til, da man eventuelt kan nøjes med læse de gode råd og altså springe de mere faglige udredninger over. Der er ikke så meget litteratur om emnet PCOS og denne bog gør det rigtig godt. Der må derfor være et behov for denne bog på bibliotekerne.