Bøger / faglitteratur / barndomserindringer

Fra det mørke Nørrebro til de bonede gulve : et godt liv : biografi


Beskrivelse


Forfatteren og lokalpolitikeren (f. 1938) skildrer dels årene hvor han som ung i 1940'erne og 1950'erne boede i provinsen pga. forældrenes skilsmisse dels karrieren tilbage i hovedstaden i HB og FDB indtil han i 1987 blev ansat i staten.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. sep. 2016

af

af

Steffen Gordon Nielsen

d. 30. sep. 2016

Velskrevet selvbiografi, hvis styrke er de fine beskrivelser af livet på landet og provinsen i 1940'erne og 1950'erne. For læsere af biografier.

Preben Svanekiær er født i 1938 i København, men på grund af forældrenes skilsmisse boede han i en årrække hos moderens familie i den nordjyske by Gjerlev. Det var lidt af en chock for en lille dreng af skifte stenbroen ud med livet på en bondegård, men den unge Preben faldt hurtigt til. Siden kom han tilbage til hovedstaden og uddannede sig hos Hovedstadens Brugsforening (HB) hvor han var ansat i forskellige afdelinger. Da HB blev til FDB avancerede han til leder og havde flere poster i foreningen indtil han i 1987 blev ansat i Staten og Kommunernes Indkøbsservice. Sideløbende hermed bestred Svanekiær flere politiske poster, han har bl.a. været medlem af Roskilde Amtsråd.

Bogen er velskrevet og indeholder nogle fint tegnede tidsbilleder. Især første del af bogen indeholder velbeskrevne og troværdige skildringer af livet på landet og senere i en lille dansk provinsby, i 1940'erne og 1950'erne. Anden del bliver knap så almengyldig og føles lidt vel privat, og vil nok mest appellere til læsere der har arbejdet indenfor HB/FDB, eller har kendt forfatteren.

Andre erindringsbøger i samme stil er fx Dreng af tid og stedBedstefar, fik du tit røvfuld? og Bedstefar, fik du tit røvfuld?Andre erindringsbøger i samme stil er fx Dreng af tid og sted og .