Bøger / faglitteratur

Fra hvalp til hund


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Om hvalpens udvikling fra den hentes hos opdrætteren til den er ca. 1 år gammel. Der gives vejledning i renlighedstræning, tilvænning til at være alene hjemme og afvænning af hvalpens bideri i inventar og fingre. Endvidere beskrives hvordan man håndterer at føre den voksne hund gnidningsfrit sammen med den nye hvalp.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. nov. 2010

af

af

Mette Fersum

d. 18. nov. 2010

En bog til dem, der har hund eller påtænker at anskaffe sig en.

En bog om at få verdens bedste og gladeste hund. Den følger hvalpens udvikling, fra man henter den hos opdrætter, til den er 1 år gammel. Forfatteren har erfaring som adfærdsbehandler og hundetræner for både normale og vanskelige hunde, og hun er desuden lærer for andre hundetrænere. Bogen er udgivet i samarbejde med Dansk Kennel Klub. Den har kapitler om valg af race, adfærd og opdragelse, hvalpens kropssprog, dens udvikling, og dens træning. Med mit lille kendskab til hunde kommer forfatteren godt rundt om emnet, og der er ikke tvivl om at hun trækker på sin store erfaring. Man får som læser et rigtig godt fundament for at købe og vælge en hund der passer til familien. Den indeholder råd om børn og hunde, og hvad man stiller op, når hunden bider i møblerne m.m. Desuden kommer den ind på emnet "skal - skal ikke købe hund" med en liste af både fordele og ulemper.

Det er 2. udgave. Ved sammenligning med første udgave er der ikke ændret i indholdet, men der er kommet nye billeder i, samt et ændret mere enkelt layout. Herudover er der Politikens hundebog, 2005 med tilsvarende litteratur.

Bogen kommer godt rundt om stort set alle temaer, man skal tage stilling til, hvis man har en hund, (hvalp) eller vil købe en. Sproget er let og flydende. Man bliver, som læser meget godt oplyst om de ting, man skal tage hensyn til og være opmærksom på, med alt fra valg af race, udvikling, træning, renlighed og socialisering.


Bibliotekernes vurdering

d. 17. okt. 2002

af

af

Søren Møller

d. 17. okt. 2002

En bog om at anskaffe sig og opdrage en hund. Forfatteren har erfaring som adfærdsbehandler og hundetræner for både normale og vanskelige hunde og hun er desuden lærer for andre hundetrænere. Her er kapitler om de krav man skal overveje at gå ind på, inden man køber en hund, valg af race, hundens naturlige adfærd og kropssprog og vejledning i en træning som forfatteren mener skal tage udgangspunkt heri. Dermed tilslutter hun sig ideerne om en blød, lystbetonet træning, som vinder frem i disse år. Undervejs får læseren givet rigtig mange erfaringer og oplysninger. Specielt for denne hundebog er der mange erfaringer om at anskaffe og opdrage to hunde i hjemmet. Illustreret med udmærkede farvefotos og sort-hvide tegninger. Forfatteren skrev i 2000 Helhjertet hundetræning, der henvender sig til instruktører men også kan læses af andre. Ellers findes der allerede en række bøger om moderne hundetræning. Men da de bruges flittigt og supplerer hinanden med oplysninger og vinkler, så vil denne sikkert også blive læst.