Bøger / faglitteratur

Fra kaos til Putin : brudstykker af det moderne Ruslands historie


Beskrivelse


Forfatteren er tidligere chef for Forsvarsakademiet Karsten J. Møller, beskriver og analyserer den politiske og økonomiske udvikling i det moderne Rusland. Bogen fokuserer især på udviklingen under Vladimir Putin, som har bragt Rusland tilbage som stormagt.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. okt. 2008

af

af

Finn Windfeldt Hansen

d. 30. okt. 2008

For "vestlige iagttagere", læge som lærde, der vil om bag den almindelige nyhedsstrøm om Rusland fra sovjetstatens kollaps 1989 og frem til nu hvor et nyt, selvbevidst Rusland toner frem. Forsiden med den prægnante titel, det russiske flag samt Putins mutte kontrafej signalerer meget godt indhold.

KJM, senioranalytiker ved DIIS og med en militærkarriere bag sig, bl.a. som forsvarsattaché i Moskva under Jeltsin, afdækker kyndigt og med stor indsigt den russiske magtsfære, politisk og økonomisk, fra 90'erne og frem. En omskiftelig, kaotisk tid der mundede ud i Putins magtovertagelse med en anderledes håndfast stabilisering til følge, men til hvilken pris? Ikke en Putin-biografi om end person og politik skildres detaljeret. Bogen bærer præg af ægte og dyb interesse for Rusland som KJM mener at vi ikke skal stille os moraliserende an overfor. Vores politik bør snarere tage afsæt i en "resultatorienteret pragmatisme", hvilket der også argumenteres for undervejs.

Se fx antologien Rusland efter Sovjet : nye rammer - nye skel, (Den jyske historiker, 2008:117/118) og Moderne russisk politik, 2007 af Geir Hønneland & Jørgen Holten Jørgensen endelig er der den myrdede systemkritiker Anna Politkovskajas Putins Rusland, 2007, og Russisk dagbog, 2008.

En moderne Ruslands-historie der trækker streger fra Jeltsins første kaotiske år frem til Putins kontrollerede styre og hans senere fratræden som præsident i maj 2008.


Jyllands-posten

d. 20. nov. 2008

af

af

Bent Jensen

d. 20. nov. 2008


Kristeligt dagblad

d. 4. apr. 2009

af

af

Jan Jakob Floryan

d. 4. apr. 2009


Militært tidsskrift

Årg. 137, nr. 4 (2008)

af

af

Poul Grooss

Årg. 137, nr. 4 (2008)