Bøger / faglitteratur / sygehistorier

Fra knallert til kørestol


Beskrivelse


I 1961 brækkede den dengang 17-årige Leif Møller Madsen (f.1944) halsen ved en knallertulykke. Nu fortæller han om tiden efter ulykken og om hvordan livsglæde og positive tanker har ført ham til et meningsfyldt liv på trods af handicappet.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. nov. 2011

af

af

Alma Lind Jensen

d. 30. nov. 2011

For læsere af beretninger om at leve livet fuldt ud på trods af handicap. Andre kørestolsbrugere og deres familie og omgangskreds vil være potetielle læsere.

Leif Møller Madsen er uddannet lærer og har arbejdet i folkeskolen og på en efterskole. Han er desuden forfatter til et par jubilæumsskrifter. Bogen er hans selvbiografi, som starter, da han som 17-årig i 1961 kommer ud for en knallertulykke, hvor han brækker nakken. I bogen fortæller han om sin opvågnen efter ulykken, det efterfølgende lange hospitalsophold og siden genoptræningen. Den første tid på hospitalet er præget af træthed, men alligevel husker han mange ting og denne skildring står intenst og klart. Opvågningen er meget levende skildret. Bogen igennem bruger han det fortællemæssige kneb at formulere sig i nutid, hvilket gør beretningen meget nærværende. Det er ungdomsårene vi hører om. Kørestolen har en central plads i hans liv, men også venner, kærester og byture.

Brudstykker, 2002, handler om at være rygmarvsskadet. Kørestol - og hvad så?, 2011, er et andet eksempel på en overskudsberetning fra en kørestolsbruger.

Forfatteren, der er født i 1944, skriver om den begivenhed i hans ungdom, der kom til at præge resten af hans liv - en knallertulykke, der satte ham i kørestol, men ingenlunde standsede hans udvikling og engagement.