Bøger / faglitteratur / erindringer

Fra koncepterne


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Journalist Mette Fugl (f. 1949) fortæller om sin opvækst, ungdom og arbejdet som journalist i både Danmark og udlandet.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. okt. 2014

af

af

Søren Brunbech

d. 7. okt. 2014

Mette Fugl var et kendt ansigt på tv-skærmen helt tilbage fra 1977 og til sin tilbagetræden fra Danmarks Radio i 2012. Biografilæsere kan her læse om hendes oplevelser, og om hendes kritiske holdninger til bl.a. DR.

Mette Fugl forlod sin stilling i Danmarks Radio i 2012 efter 35 års ansættelse, hvoraf de sidste 20 var som udenrigskorrespondent i Bruxelles. Hun er kritisk over for journalistikkens vilkår hos sin tidligere arbejdsgiver, men fortæller i øvrigt især om oplevelser i sin tid som udenrigsreporter i bl.a. Bagdad, Kabul og på Haiti, og om mennesker hun mødte på vin vej. Hun har også tilbageblik på sin første tid i journalistik og på markante begivenheder i sit private liv. Bagest 40 sider med pressefotos fra karrieren.

Mette Fugls erindringsbilleder er skrevet med en sproglig energi, der ofte er næret af en indignation. Det kan være over forholdene i Danmarks Radio, tilbagetoget for kvinderne i ligestillingskampen eller danskernes manglende empati for det fremmede. Hun springer ubesværet mellem de mange oplevelser og refleksioner fra sit begivenhedsrige liv, professionelt og privat, men med en hast så man af og til kan savne lidt flere uddybninger og nuancer.

Så skal der leves!Er vi de eneste normale her? er veninden og kollegaen Karen Thisteds erindringsbog om sit journalistliv. Sammen har de også udgivet samtalebogen Er vi de eneste normale her?Så skal der leves! er veninden og kollegaen Karen Thisteds erindringsbog om sit journalistliv. Sammen har de også udgivet samtalebogen .


Journalisten

2014, nr. 13

af

af

Lotte Kirkeby Hansen

2014, nr. 13


Jyllands-posten

d. 14. okt. 2014

af

af

Tom Hermansen

d. 14. okt. 2014


Weekendavisen

d. 17. okt. 2014

af

af

Leonora Christina Skov

d. 17. okt. 2014