Autofiktion som genre er hverken renlivet fiktion eller faktuel selvbiografi, det viser Knausgaards forfatterskab i særdeleshed. Både den interesserede og almene læser får her den nok mest komplette læsning og analyse af Knausgaards forfatterskab til dato, med inddragelse af en række andre forfatterskaber.
Poul Behrendt læser og analyserer Karl Ove Knausgaards forfatterskab, med fokus på værkerne "min Kamp", og inddrager nødvendigvis forfatterens biografi i sin læsning, der samtidigt bliver en analyse af genren autofiktion. En genre der i mere en én forstand peger tilbage på sig selv og sine forfattere. Værker fra forfattere som Linn Ullmann, Delphine de Vigan, Vigdis Hjorth og Kristina Stoltz inddrages og viser autofiktion som en genre i bevægelse og udvikling.
Har man fulgt blot lidt med i især skandinavisk litteratur de senere år, og har en særlig interesse i Knausgaards forfatterskab og/eller autofiktion som genre, er bogen en gave. Ud over det, er den så velskrevet og kommer rundt om så mange interessante fænomener i sine læsninger, at den, selv for den som langt fra har læst alle de behandlede værker, giver indsigt, mening og frem for alt lyst til at læse værkerne.
Om emnet autofiktion findes til gymnasieniveau SelvfortaltAutofiktionPerformativ biografisme og til folkeskoleniveau Autofiktion. Performativ biografisme tager afsæt i en række andre forfatterskaber, der bevæger sig inden for autofiktionOm emnet autofiktion findes til gymnasieniveau Selvfortalt og til folkeskoleniveau . Performativ biografisme tager afsæt i en række andre forfatterskaber, der bevæger sig inden for autofiktionOm emnet autofiktion findes til gymnasieniveau Selvfortalt og til folkeskoleniveau Autofiktion. tager afsæt i en række andre forfatterskaber, der bevæger sig inden for autofiktion.