Overvældende rigt udstyret bog i stort format om de fransk-danske kunst- og kulturforbindelser i den danske enevældes tid. Meget inspirerende værk, der vil begejstre alle kunst- og historieinteresserede.
De danske enevældskonger i tiden 1660-1849 var på mange områder inspireret af den franske kongemagts pragt og vælde, som iscenesatte den gudsgivne kongemagt. Kongesønner og adelsfolk blev sendt på lange udlandsophold i Frankrig for at lære hofetikette og fransk, der var det fælles sprog i de kredse. En lang række franske kunstnere blev også inviteret til Danmark, når kongeslotte og paladser skulle udsmykkes og renoveres. Den historiske ramme forklares af forfatteren, dr.phil. Ulla Kjær, der arbejder på Nationalmuseet. Hendes forskningsarbejde, der ligger bag udgivelsen, er støttet af Villum og Velux fondene.
Ulla Kjær demonstrerer imponerede historieformidling på fineste niveau i denne meget smukke og rigt illustrerede bog. Alle kan læse med og få masser af spændende viden om kunst og kultur fra enevældens tid.
Ulla Kjær har også skrevet om den franske arkitekt Nicolas-Henri JardinDe danske og de franske (Den danske klassicismes franske fader). Om dansk og fransk kultur mere generelt skriver Hans Boll-Johansen i De danske og de franskeUlla Kjær har også skrevet om den franske arkitekt Nicolas-Henri Jardin (Den danske klassicismes franske fader). Om dansk og fransk kultur mere generelt skriver Hans Boll-Johansen i .