Bøger / faglitteratur / biografier

Franske fortællinger : 17 danskere, der blev franske


Beskrivelse


17 portrætter af danskere, som gennem tiderne har bosat sig i Frankrig og derved er blevet kendte personligheder i historien. Kronologisk opbygget fra Ingeborg Valdemarsdatter til Anna Karina.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. aug. 2012

af

af

Kirsten Emdal

d. 28. aug. 2012

Bogen henvender sig til den frankofile læser og til dem, som gerne vil læse om, hvordan danske personer har slået sig ned i Frankrig og på den måde skaffet sig en karriere og en plads i historien.

Forfatteren er cand.merc./cand.mag. og har gennem tiderne skrevet mange artikler om fransk gastronomi, kunst og historie. Bogen har et kort forord af MF og tidligere minister Per Stig Møller. Hoveddelen af bogen består af 17 portrætter af danskere, som gennem tiderne har bosat sig i Frankrig og derved er blevet kendte personligheder i historien. Disse fortællinger fremtræder kronologisk - begyndende med Ingeborg Valdemarsdatter og sluttende med Anna Karina. Der er både tale om kongelige personer, sportsstjerner, modeskabere, skuespillere m.fl. Hvert portræt er ledsaget af nogle lidt intetsigende sort/hvide tegninger af de enkelte personer af kunstneren Rama King Nash. Hver fortælling afsluttes med et noteafsnit og kildehenvisninger, og bagerst i bogen er der en litteraturliste med både dansk og fransk litteratur.

Forfatteren nævner selv Hans Boll-Johansens bog De danske og de franske, 2007 og Danske i Paris gennem tiderne, bd. 1-2 (1936-38) som inspirationskilder, men til forskel fra disse har Ove Bjørn Petersens bog udførlige beskrivelser af de udvalgte personer.

Der ligger megen research bagved de enkelte fortællinger, som fortælles i et flydende sprog. Illustrationerne kunne dog med fordel have været undværet. Absolut en spændende bog om nogle spændende personer.