Freak love er bestemt ikke for alle. Det er en grænseoverskridende og fremragende kultroman, som fortjener en særlig opmærksomhed i forhold til formidlingen, da man som læser godt kan blive stødt.
Tilbage i 1989 udkom Katherine Dunns Geek love, som i den danske oversættelse er blevet til Freak love. Romanen er bizar, absurd, grænseoverskrivende og fabelagtigt skrevet. Igennem vores hovedperson Olympia Binewski får vi et indblik i det omrejsende cirkus/freakshow, hvor vi møder Olympias sære familie, der rejser rundt i USA. For at få de "bedste" freaks valgte Olympias mor og far, at moderen skulle udsættes for stoffer under graviditeterne, så de kunne fostre deres eget freak show. Og resultatet er Olympia og hendes meget specielle søskende - Olympia er selv dværg albino med pukkelryg. Samtidig springes der til romanens nutid, hvor Olympia følger sin datter, som ikke er bevidst om, at Olympia er hendes mor. Det er en rørende fortælling, hvor det at være anderledes sættes i fokus, og hvor der stilles spørgsmålet om, hvem der i virkeligheden er freaks.
Freak love minder om en grotesk udgave af Verden ifølge Garp, men der er også relevant at kigge i filmens retning: Tod Brownings mesterlige "Freaks" fra 1932 har uden tvivl været en inspirationskilde for forfatteren og af mere moderne værker kunne nævnes Big fish eller tv-serien Carnivàle.
Eksperimenterende, frastødende og mesterlig kultroman, som fortjener en plads på alle folkebibliotekerne.