Bøger / faglitteratur

Fremtidens ledelse : sådan skabes langtidsholdbar succes


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. apr. 2008

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 23. apr. 2008

Henvender sig til ledere med bud på fremtidens ledelsesstil. Til opgavebrug fra godt handelsskoleniveau, dog mest oplagt til videregående ledelsesstudier.

Gary Hamel, der er kendt som en fremtrædende, nytænkende og provokerende international ledelsesekspert, giver her med Bill Breen, redaktør for tidskriftet "Fast Company", et veloplagt og mundret velskrevet bud på fremtidens ledelsesstil. De gør sig bl.a. et tankespil, hvor en topleder fra 1960-erne nemt i dag sætter sig i en direktørstol. Så lidt er der faktisk endnu sket. De forældede principper med effektivitet og kontrol som ledelsesmæssige nøgleord er stadig de samme. Den vision de to forfattere har af fremtidens ledelse er måske ikke så vildt overraskende, men ikke desto mindre vigtig, med et "buzz-word" som innovation i centrum. Deres logik som jeg forstår den er, at en spontan og innovativ ledelse endelig kan give de dygtige medarbejdere den ledelse de fortjener og frigøre medarbejdernes sande potentiale. Et potentiale, der indtil nu måske er holdt indestængt netop af kravene om effektivitet og af magten i kontrol Bogens mål er ikke eksakte værktøjer til ledelse, men at få ledere selv til at forestille sig og praktisk virkeliggøre fremtidens ledelse.

Det vrimler med bøger om ledelse, men denne har nogle nytænkende og tankevækkende interessante ideer jeg ikke umiddelbart ser andre steder.

Fremragende bog om ledelse, der kan gavne enhver leder jeg kender.