Bøger / faglitteratur

Friluftsliv : natur, samfund og pædagogik


Beskrivelse


Teoretiske og praktiske aspekter af friluftsliv og pædagogisk arbejde, om hvordan friluftsliv kan inddrages i undervisningen og i det pædagogiske arbejde.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. feb. 2009

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 2. feb. 2009

Fænomenet friluftsliv er gennem de senere år blevet en mere struktureret del af det pædagogisk-didaktiske arbejde i skolesammenhænge og især i børnehaver og fritidsordninger. Der er et øget fokus på at inddrage naturen og aktiviteter i naturen i arbejdet med børn og unge, da naturen rummer utallige muligheder for aktiviteter for både krop, hjerne og sjæl. Denne bog om friluftsliv tematiserer og diskuterer aspekterne af det pædagogiske friluftsliv i Danmark for at inspirere og styrke mangfoldigheden i friluftslivet. Bogen henvender sig overvejende til studerende i de pædagogiske fag, men også andre med interesse i pædagogisk anvendelse af friluftsliv kan have glæde af bogen.

Bogen er baseret på danske forskningsresultater og er teoretisk velfunderet. Forfatterne brænder for emnet og for at formidle gnisten videre. Hvilket lykkes godt for dem. Gejsten for naturen er hele tiden til stede i bogen, samtidig med at mulighederne for pædagogisk anvendelse af naturen er utallige.

Bogen fungerer fint sammen med Natur og miljø i pædagogisk arbejde, 2004 og sammen med udgivelsen Skole, natur og fantasi, 2004, som er en bog, der virkelig rammer nerven i inddragelse af naturen i dannelsen af mennesket.

Interessant og velfunderet udgivelse om pædagogisk anvendelse af friluftsliv.


Folkeskolen

Årg. 126, nr. 8 (2009)

af

af

Malene Schrøder

Årg. 126, nr. 8 (2009)


MONA

2009, nr. 2

af

af

Trine Hyllested

2009, nr. 2


Grønt miljø

2009, nr. 2

af

af

Sh

2009, nr. 2