Frit fald har unges identitetsskabelse, valg af livsstil og forholdet mellem mor-datter som temaer. Den henvender sig til alle med interesse for emnerne, og kan fx anvendes i folkeskolens ældste klasser i forbindelse med undervisningen i samfundsfag/sociale forhold, hvor fokus er på familiepsykologi, frigørelse og teenageres eksperimenter med stoffer og kriminalitet.
Den 14-årige Louise bor i en forstad til storbyen, hos sine bedsteforældre. Hendes mor Susan har i en årrække siddet i fængsel pga. narkotikabesiddelse. Da Susan løslades fra fængslet, er Louises nysgerrighed vakt. Hun flytter ind hos moderen i hendes et-værelses lejlighed, og bliver hvirvlet ind i en verden af stoffer, fester og kontant afregning, når man ikke følger spillereglerne. Louises bedstemor kæmper en indædt kamp mod den kriminelle livsstil, og teenagepigen Louises friheds- og oprørstrang udfordres. Susan har ikke det store overblik over forældrerollen - og Louise må i sidste ende vælge mellem trygheden hos bedsteforældrene og moderens risikable levevej.
Instruktøren Heidi Maria Faisst debuterede som instruktør i 2009, med filmen Velsignelsen, der ligeledes har de problematiske sider af mor-datter-forholdet som tema. Der bygges videre på dette tema i Frit fald, hvor inspirationen fra den legendariske Christiane F. er tydelig.
En fin fortælling om det skrøbelige teenage pigesind, der kastes ud i valget mellem den trygge og den tilsyneladende frie livsstil.