Politikere, ledere indenfor det offentlige og alle der kærer sig om velfærdssamfundets fremtid.
Forfatteren, der er social- og arbejdsmarkedsdirektør i Randers Kommune, bekymrer sig for velfærdssamfundets fremtidige vilkår. Den økonomiske og demografiske udvikling fordrer et radikalt sporskifte. Hans bud på en løsning arbejder med frivillighedsbegrebet. Frivillige som supplement til de professionelle, frivillige som erstatning og endelig øget egendeltagelse ved øget brug af familie og netværk. Det kræver en helt anden måde at tænke på, hvad enten der tales om fagforeninger eller den enkelte samfundsborgers holdning til velfærdsydelser som en berettiget service, der betragtes som en vare. For at skiftet kan realiseres, skal der ske et generelt værdiskifte i vores samfund, men forfatteren ser et moralsk-etisk paradigmeskift være undervejs, der muliggør en bevægelse fra den nuværende "frie frivillighed" til en "samfundsnødvendig og forpligtende frivillighed". Det er et kvalificeret bidrag til den stående debat om vores velfærdssamfunds skæbne fra et menneske, der til dagligt ser problemstillingerne fra kommunal gulvhøjde, men samtidig har overblik og visioner. Bør få en bred målgruppe.
Der er udkommet en del litteratur om velfærdssamfundets udfordringer igennem de seneste 2-3 år, bla. Ussings Velfærd, ret og demokrati : analyser og refleksioner, 2009.
En debatbog om nødvendigheden af at inddrage frivillighed i opgaveløsningen for at sikre vores velfærdssamfunds beståen.