Bøger / faglitteratur

Fuck flinkeskolen


Beskrivelse


Forfatterne viser hvordan flinkeskolen ikke er andet end et sæt uhensigtsmæssige vaner der får folk til at tilsidesætte sig selv. Gennem seks trin viser de hvordan man kan komme ud af flinkeskolen og i gang med at realisere sig selv og sine drømme.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. feb. 2012

af

af

Conni Boll Christensen

d. 20. feb. 2012

Selvhjælpsbog til lånere, der ikke længere vil sidde på hverken første eller anden række i Flinkeskolen, hvor skolens motto er at please andre fremfor at lytte til egne behov.

Tag ansvar, Træd ud af komfortzonen, Sig nej!, Giv slip, Respektér dig selv og Din skygge følger dig, sådan lyder overskrifterne på de 6 trin, der skal hjælpe dig til ikke længere at tilsidesætte dine egne behov. Trinene/kapitlerne er bygget op med letforståelig teori, skemaer og øvelser, fx er én af de meget konkrete øvelser at gå med forskelligt farvede sokker i 7 dage. De fleste øvelser er dog langt mindre ekstroverte. Den største synder er uhensigtsmæssige vaner, der oftest grundlægges i barndommen og tit er forbundet med ønsket om anerkendelse. Den sværeste lektie i Flinkeskolen er at bryde vanens magt. Og her loves ingen mirakler, der kræves mod, fokusering og vilje af eleven. Sproget er friskt, layoutet meget luftigt med gennemgående lilla farver, der "råber" overskrifterne, markerer betydningsfulde ord og bruges til skemaer og øvelser. Begge forfattere har i mange år arbejdet med bl.a. coaching og Michael Kold har skrevet flere bøger, bl.a. Sådan spiser du en elefant.

Samme lånere kan måske bruge Bryd vanen og nå dine mål af Wiese og i den mere muntre ende Mit liv som mundlam af Njor.

Arbejdsbog, hvor første side råber til dig "Skal året i år være endnu et år, hvor du tilsidesætter dig selv?". Hvis svaret er nej, finder du i nærværende bog gode redskaber til at forlade Flinkeskolen.