Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Fuck, hvor var det fedt


Beskrivelse


15-årige Gerhard skal på efterskole, og har sommerfugle i maven. For hvordan er de andre? Hvordan er lærerne og får han nogensinde en kæreste?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. apr. 2012

af

af

Susanne Dahl Jensen

d. 30. apr. 2012

Ungdomsroman til fritidslæsning for de 14-16-årige drenge om efterskolelivet. Kræver formidling, da forsiden ikke helt sælger indholdet ved sit lidt ferske udtryk, en lidt grumset sort/hvid forside af en gruppe unge mennesker med en grøn/hvid titel-tekst. Bagsideteksten er heller ikke så appetitvækkende, da den taler mere til den voksne formidler.

Bogen er forfatterens debutroman, inspireret af egne efterskole-oplevelser. Læseren får et godt indblik i en teenager-drengs liv og tanker gennem jeg-fortælleren Gerhard. Sproget er enkelt og ukompliceret og kunne sagtens komme ud af munden på en 15-årig med hvad dertil hører af slang og ukvemsord. Bogens temaer: kærlighed, venner og skolen, kan målgruppen let identificere sig med og den sympatiske Gerhard, der både er til fis og ballade, men i bund og grund også er meget ordentlig og helt almindelig kan de fleste nok også forholde sig til. Man følger Gerhards udvikling på en sjov, sød og ufarlig måde.

Der er ikke skrevet mange romaner for målgruppen, der kun omhandler det at være på efterskole. Seneste bud, der har nogenlunde samme målgruppe er Carsten Folke Møllers Trækfugle, 2010, der dog har mere kant og sjæl. Derimod ligner Ane Kjærgaards Noula, 2010, dog til piger, mere denne nye titel, med sin meget søde og positive tilgang, begge er romaner uden megen kant.

Et udmærket bud på en ungdomsroman til drenge om efterskolelivet. Kræver dog en del formidlingsmæssigt, da indpakningen ikke taler til romanens fordel.