Bøger / skønlitteratur / noveller

Fuglekongen og andre kriminoveller


Beskrivelse


Noveller. 12 kriminoveller, der foregår så forskellige steder som bl.a. Polen, Afghanistan og Sydafrika, og alle har en overraskende slutning.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. maj 2018

af

af

Dorthe Marlene Jørgensen

d. 8. maj 2018

12 forskellige kriminoveller, alle med en overraskende slutning. For dem der holder af krimier.

Bogen indeholder 12 kriminoveller, der tager os med rundt i verden - fx til Nørrebro, Sydafrika, Venedig og Polen. Novellerne har forskellige temaer: kærlighed, had, voldtægt, pædofili, mord og jalousi er nogle af dem, der kan nævnes. Pædofili er temaet i den første novelle "Fuglekongen", hvor kommunaldirektøren og en række andre ligesindede, holder til i en bygning i København, hvor en kontakt indimellem sørger for at skaffe drenge til dem. De afsløres, men det overraskende er hvem der ellers finder i denne ring af pædofile mænd. Forfatteren har før denne udgivelse udgivet 4 krimier.

Novellerne går ind under det, der kan betegnes som lune kriminoveller. Temaerne er aktuelle og man er fint underholdt. Sproget flyder let og letforståeligt, men er også klichéfyldt. Sproget og skrivestilen lægger sig op ad forfatterens tidligere udgivelser.

Der er udgivet flere novellesamlinger, der byder på krimi og spænding, her kan blandt andre nævnes Dødelig alvorOver grænsen og Over grænsen, hvor flere af de store danske krimiforfattere som Jussi Adler-Olsen og Elsebeth Egholm har bidraget. Nærværende bog er ikke på det samme litterære niveauDer er udgivet flere novellesamlinger, der byder på krimi og spænding, her kan blandt andre nævnes Dødelig alvor og , hvor flere af de store danske krimiforfattere som Jussi Adler-Olsen og Elsebeth Egholm har bidraget. Nærværende bog er ikke på det samme litterære niveau.