Bøger / faglitteratur til børn / håndbøger

Fysik og kemi leksikon


Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. dec. 2018

af

af

P. Borre Larsen

d. 19. dec. 2018

En særdeles god bog, der er velegnet som opslagsbog såvel for lærere som for elever. Det er en af den slags praktiske bøger, man ofte savner at kunne henvise elever til. Foruden det rent faglige stof har bogen en ordliste, et fyldigt stikordsregister samt en litteraturfortegnelse og en fortegnelse over videnskabsmænd. Glimrende til klassehåndbibliotek, læsestuens håndbogssamling og fagbiblioteket i fysiklokalet (helst flere eks.). Desværre er papiret af ret ringe kvalitet.


Bibliotekernes vurdering

d. 19. dec. 2018

af

af

Gerda Rost

d. 19. dec. 2018

Som hjælpebog til naturfagene i folkeskolens ældste klasser vil bogen sikkert være nyttig og velegnet med sine mange tabeller og koncentrerede korte oplysninger. Den vil også kunne anvendes som hurtig-opslagsbog i bibliotekerne på grund af sit gode, fyldige stikordsregister. Litteraturhenvisningerne forbavser lidt, bl. a. ved sine mange henvisninger til tidsskriftet Frem, som vel ikke er tilgængeligt ret mange steder mere.


Bibliotekernes vurdering

d. 18. sep. 2014

af

af

Hans-Christian Uth

d. 18. sep. 2014

Opslagsbog for elever og lærere på diverse ungdomsuddannelser. Kan på grundskoleniveau anvendes af lærere og særligt interesserede elever.

Bogen rummer et væld af småartikler opdelt i: mekanik, varmelære, lydlære, lyslære, magnetisme, elektricitet, atomfysik, uorganisk kemi og organisk kemi. Der anvendes mange oversigter og diagrammer men kun få tegninger. Bogen indledes med en ordliste og oversigter over fysiske enheder, det græske alfabet samt fysiske konstanter. Den afsluttes af en fortegnelse med ultrakorte biografier over videnskabsmænd - Marie Curie er dog med - samt et omfattende stikordsregister.

Bogen er et uændret optryk af samme titel, som tidligere var udgivet på Alinea. Formatet er blevet lidt større, men det har ikke betydet større skrift - blot mere spildplads i margenerne. I serien Gyldendals små opslagsbøger har vi fra 2006 Fysik/kemi . Den er mere læsevenlig og betydeligt mere velegnet på grundskoleniveau.

Traditionel opslagsbog til diverse ungdomsuddannelser.