Bøger / faglitteratur

Gården : politigården i København


Beskrivelse


Om dagligdagen i de forskellige afdelinger på Politigården i København, bl.a. om beredsskabssektionen, radiotjenesten, drabssektionen og dommervagten som alle har til huse i denne arkitektoniske perle.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. okt. 2008

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 22. okt. 2008

Stor bred interesse for politiets arbejde, ikke mindst med udgangspunkt som her i Politigården i København. Henvender sig fx også til dem, som gerne læser biografier. Er oplagt til en skoleopgave om politiets arbejde.

Med Politigården i København som det monumentale omdrejningspunkt præsenterer tv-journalisten Claus Buhr, godt hjulpet af Bjarke Ørsteds mange fotos, et indblik i den ofte hektiske dagligdag på "Gården" som arbejdsplads for 700 mennesker og fortæller samtidig kulturhistorisk om "Gården". Uhyggeligt er det fx, at HIPO under krigen holder til her. Bogen beskriver de forskellige sektioner. Det er beredskabssektionen, der fx rykker ud til bandeoptøjer. Det er "HS-Radiotjenesten", der dirigerer alle patruljevogne. Og det er drabssektionen "På anden sal, hvor vindueslysningerne meget sigende er malet blodrøde". Her er Ole Dahl drabschef for 18 mennesker. Bogen fortæller om de 8 drab under efterforskning forår/sommer 2008. Dommervagten har også til huse på Gården, ligesom der faktisk også findes en såkaldt "særarrest", et fængsel for særligt voldelige eller alvorligt truende fanger. I Gårdens kælderrum findes "Gårdens fortid og hukommelse", dvs. fx de røverkoster som politiet har beslaglagt, her er en tidligere herreekviperings-mand forvalter.

Der findes ikke andre bøger, der fortæller så grundigt om Politigården i København.

Flot og rigt fotoillustreret værk, der sagligt og grundigt fortæller om aktuel hverdag på Gården krydret med lidt interessant kulturhistorie.


Jyllands-posten

d. 6. jan. 2009

af

af

Stig Olesen

d. 6. jan. 2009