Bøger / skønlitteratur / roman

Gæsten


Beskrivelse


Morten og Camilla er lykkeligt gift. Da Camillas døende eksmand beder om at måtte flytte ind i deres hus den sidste måned inden den uafvendelige afslutning, siger de ja. Men måske har Victor andre planer end at lade sig underholde i sine sidste dage?

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. maj 2011

af

af

Sanne Caft

d. 4. maj 2011

En roman om kærlighed, ægteskab og egoisme. Forfatteren er debutant, og romanen skal derfor primært formidles på sit emne.

Gæsten er den uinviterede, anmassende, egocentriske eks-mand, der flytter ind hos eks-konen og hendes nye mand. Victor er ved at dø og flytter ind med sin sygdom, sin insisteren og sin overvægtige hund. Langsomt tvinges Morten og Camilla til at tage stilling, tage afstand og tage handling, da det viser sig, at Victor ikke har helt rent mel i posen. Og så er der lige testamentets udformning, der sætter helt nyt fokus på husets firbenede medlem. Jens Ravn har en lang karriere bag sig inden for film og tv. Sprogligt er romanen meget filmisk med fintmejslede miljøbeskrivelser og et fremadskridende, illustrerende sprog. Forsiden er grafisk enkel med tydeligt forfatternavn og titel.

Forlaget kalder romanen en moderne Faust-historie, med dens fokus på at tage imod ting, der er svære at afslå, også selv om de medfører moralske kvababbelser. Det er forfatterens første roman.

En roman om aflad, dårlig samvittighed, parforhold, egosime. Skrevet i et enkelt, filmisk sprog af en debuterende forfatter, der har en lang filmkarriere bag sig. Fin lille roman med elementer, der kan give stof til eftertanke.


litteratursiden.dk

d. 23. maj 2011

af

af

Maria Guldager Rasmussen

d. 23. maj 2011

En vanvittig, sjov og underholdende historie om magt og samvittighed. Den karismatiske og velhavende Victor driver sit spil, hvori andre blot er brikker – men hvor længe? 70-årige Jens Ravn, der i mer...