Om landets kommunale asylcentre og asylansøgeres forhold i Danmark. Henvender sig til alle med interesse for asylansøgeres forhold og vilkår - både den almindelige borger og politiske beslutningstagere.
Med afsæt i de 4 kommuner, som sammen med Røde Kors, driver 2/3 af landets asylcentre har forfatteren, som er journalist og antropolog med udgangspunkt i Jammerbugt Asylafdeling fulgt udviklingen på området. I bogens 1. del beskrives etableringen og udviklingen på de danske asylcentre fra det første center blev etableret i 1984. Afsnittet giver et overblik over centrenes organisering med mange statistiske oplysninger med illustrative tabeller og kurver. Del 2 skildrer på baggrund af forfatterens feltarbejde hverdagen på centrene på baggrund af interviews, reportager og personlige historier. Hver del har sit eget tema om henholdsvis uforudsigeligheden på centrene og 2 personlige fortællinger.
En aktuel bog som giver et grundigt indblik i forholdene på de kommunale asylcentre. Både i forhold til de enkelte asylansøgeres forhold, de aktiviteter der udøves og i relation til områdets kompleksitet. Velskrevet og med mange flotte farvefotos fremtræder bogen meget indbydende.
Der findes ikke tilsvarende undersøgelser om de danske asylcentres arbejde og vilkår.