Bøger / faglitteratur

Gamle sagn, skrøner og historier fra Bornholm


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Beskrivelse af 94 udvalgte seværdigheder på Bornholm. Stederne er geologiske seværdigheder, oldtidsminder, bygninger og naturområder. Her er eksempler på gravpladser, bautasten, runesten, borge, stenbrud, plantager, kirker og bymiljøer.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. juli 2011

af

af

Søren Møller

d. 18. juli 2011

En letforståelig beskrivelse af 94 seværdigheder på Bornholm, især for turister.

De 94 punkter er jævnt fordelt over øen. På et landkort vises deres placering. Stederne er geologiske seværdigheder, oldtidsminder, bygninger og naturområder. Her er eksempler på gravpladser, bautasten, runesten, borge, stenbrud, plantager, kirker og bymiljøer. Til mange af stederne knytter der sig et gammel folkesagn, som refereres. Ved andre steder er det nyere tiders mere bevislige historier, som fremlægges. Hvert sted vises på et farvebillede. Bornholm har så mange seværdigheder, at 94 af dem kun vil være et udvalg af dem, som forfatteren synes er mest spændende. Han er naturvejleder og fortællestilen er lidt som de nedskrevne foredrag holdt i terrænet. Fagfolk diskuterer og udlægger ofte historiske forhold forskelligt. Forfatteren vælger ofte de mest spændende udlægninger.

I bogen er der ikke nogen kildeangivelser, men forfatteren må bl.a. have øst af den meget omfattende, både nyere og ældre, litteratur, som findes om Bornholms geologi, historie og naturhistorie. Alle 94 seværdigheder kan findes beskrevet i andre bøger, men der er ikke andre bøger, hvor man finder netop dette udvalg beskrevet på denne måde.

En nemt læselig fremstilling for turister og andre, som vil fordybe sig lidt i sjove og spændende lokale emner, når man bevæger sig rundt på Bornholm.