Bøger / faglitteratur

Genfortryllelse : kirkerum og gudstjeneste


Beskrivelse


Bog om kirkerummet og gudstjenesten set ud fra kirkehistorien, reformationen og kirkeindvielser. For voksne med professionel eller privat interesse for kirke og gudstjeneste.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. jan. 2022

af

af

Inger Nygaard Kaad

d. 28. jan. 2022

Om kirkerummet og gudstjenesten set ud fra kirkehistorien, reformationen og kirkeindvielser. For voksne med professionel eller privat interesse for kirke og gudstjeneste.

Fagbog, der belyser kirkerum og gudstjeneste. Bogen beskriver selve kirkebygningen, det ekstraordinære ved det kirkelige rum, dets historie og indretning. Reformationens betydning for kirkerummet og kirkeindvielser beskrives indgående. Gudstjenestens opbygning med læsninger, salmer, bøn, prædiken, nadver m.m. er bogens sidste emne, inden den afsluttes med litteraturliste og henvisninger.

Smuk og delikat lille udgivelse, der giver læselyst. Bogen er velskrevet og indeholder mange eksempler. Bogen kræver et vist kendskab til gudstjenester og kirkeliv. Bogen vil være rigtig velegnet til teologistuderende og studerende på pastoralseminariet.

Disse to udgivelser beskriver også gudstjenesten i Den danske folkekirke: Højmessen i Den Danske FolkekirkeGudstjenesten og Gudstjenesten : vejledning til folkekirkens gudstjenesteDisse to udgivelser beskriver også gudstjenesten i Den danske folkekirke: Højmessen i Den Danske Folkekirke og : vejledning til folkekirkens gudstjeneste.


Information

d. 18. mar. 2022

af

af

Kamille Nygård

d. 18. mar. 2022


Religion

2022, nr. 3

af

af

Lise Ludvigsen

2022, nr. 3