Sætningen "Du skal ikke ringe, mor", bliver starten på enhver mors mareridt. Stærk mor/søn historie med appel til kvindelige romanlæser, der kan finde identifikation i blandingen af et mor/søn forhold og diskussion af kvindefrigørelse i Danmark og Indien.
Da Annes søn Thomas ikke længere ønsker at se hende, starter en rejse tilbage til fortiden og til Indien. Gennem Thomas opvækst har Anne i kraft af sit arbejde som filminstruktør ofte arbejdet i Asien, mens hendes forældre passede sønnen. I sin søgen efter Thomas træffer Anne en middelklassefamilie i Indien. Som i sine film tiltrækkes hun af valgmulighederne for kvinderne i familien. Samtidigt forsøger hun at holde fast i sit job og relationerne til Thomas' far, vennen Noa, sin nye kæreste Claus og sine forældre. Det er forfatterens debutroman.
Bogen fungerer på to planer. Den overordnede fortælling og diskussion af kvinders valg og fravalg, og konsekvenserne af begge. Sideløbende fortælles Annes historie med sit konsekvente fokus på karrieren. Begge spor er spændende og holdes behændigt i spil, så læseren inddrages og har mulighed for at drage sine egne konklusioner. Bogens styrke bliver da også dens svaghed, da nogle nok vil savne, at nogle af de løse ender bliver forløst.
I Fire dage i marts af Jens Christian Grøndahl beskrives også et kompliceret og distanceret forhold mellem en interlektuel kvinde og hendes søn.