Bøger / faglitteratur / øvelser

Gennem hundens øjne : få et bedre samarbejde med din hund


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2019

af

af

Anne Birgitte Langkilde Hundahl

d. 18. dec. 2019

Få indsigt i din hunds indre liv, få forståelse for, hvorfor den reagerer som den gør og opnå et bedre samarbejde med den. Interessant og vigtig bog til alle der interesserer sig for hundeadfærd.

Det siges at hunden er menneskets bedste ven, men er mennesket også hundens bedste ven? Ikke altid. Ofte sker det at hundeejere misforstår hundens adfærd og skælder ud, selvom hundens opførsel er ganske normal. I denne bog får vi den naturlige forklaring på, hvorfor vores hunde opfører sig som de gør. Forfatteren præsenterer en række træningsmetoder og giver tips til arbejdet med socialisering, aggression, lydighed, renlighed, uønsket gøen mv. Det ligger forfatteren meget på sinde, at vi mennesker forstår og respekterer hundens sande natur og ikke tillægger dem menneskelige egenskaber. Bogen er en kombination af teori og øvelser. Forfatteren er grundlægger af "The Academy for Dog Training" og har skrevet flere bøger om hundetræning.

Velskrevet og interessant bog, der giver hundeejeren en vigtig indsigt i de naturlige årsager til hundens adfærd, særligt dem vi ikke bryder os om, fx at bide i ting, knurre, gø og tisse forkerte steder. Bogen er noget tekstung uden illustrationer og kræver derfor en læser, der virkelig interesserer sig for emnet.

I Hunden i hverdagen viser adfærdskonsulent Irene Jarnved med eksempler, hvordan man kan kortlægge og ændre sin egen og dermed hundens adfærd, så begge parter får størst glæde af hinanden.


Jæger

Årg. 29, nr. 4 (2020)

af

af

Ove Dam Hedegaard

Årg. 29, nr. 4 (2020)