Bøger / faglitteratur

Gennem skovene syd for Århus


Beskrivelse


Der gives et kort rids af skovenes historie fra 1600-årene til i dag, og gennem tre vandringer i området belyses kulturhistoriske og botaniske forhold.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. juli 2011

af

af

Birgit Hald

d. 20. juli 2011

Bogen er primært af interesse for folk med bopæl i nærheden af den 12 km lange skovstrækning langs kysten syd for Århus, men den kan også give byens gæster inspiration til vandreture i skovene.

Lars Friis Olsen har skrevet flere bøger med historiske emner - senest Slet og ret - Hartvig Frisch og modstandsbevægelsen, 2008. Nu har han skrevet en bog om skovene langs kysten syd for Århus med hovedvægten på meget detaljerede beskrivelser af tre ruter gennem dem. Efter en generel indledning om skovenes historie, gennemgår forfatteren turene "Midt igennem", "Landsiden" og "Vandsiden". Undervejs får læseren alle historierne om bemærkelsesværdige træer og lokaliteter, så bogen på sin vis også er områdets kulturhistorie. LFO skriver med stort engagement i et letflydende, malende og til tider poetisk sprog, og når historierne ikke er nok til at yde stederne retfærdighed, tager han fantasien til hjælp. Bogen er rigt illustreret med gode farvefotos fra forskellige årstider af specielt smukke skovpartier og på anden måde interessante steder, og forsidens flotte foto af en grøn skov med vandløb og sti angiver fint bogens stemning. Bagest i bogen er der register over person- og stednavne, og i en plastlomme ligger et kort over de tre ruter gennem skovene.

Der findes ikke anden litteratur det er relevant at sammenligne med.

En flot og inspirerende opfordring til at gå ud og nyde naturen i skovene på alle årstider.