Bøger / faglitteratur

Gennemblødt : en bog om menstruation


Beskrivelse


Opgør med den skam, der i årtusinder har klæbet til menstruation, og et omfattende indblik i menstruationens verden. Om bl.a. free-bleeding, kønskamp, myter og menstruation som kunst.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. maj 2016

af

af

Louise Urban Andersen

d. 25. maj 2016

En gennemgang af menstruation, både biologisk og kulturhistorisk. Bogen henvender sig til både kvinder og mænd, der ønsker en dybere forståelse for menstruation.

Efter forordet, der fortæller at formålet med bogen er at nedbryde det tabu, forfatterne mener, der stadig eksisterer omkring menstruation, bliver der stillet skarpt på, hvordan menstruationsblod adskiller sig fra andet blod. Der er beskrivelse af en menstruationscyklus med alt, hvad det indebærer. Historisk beskrives udviklingen af bind, tamponer og menstruationskopper, og især tamponens historie bliver foldet ud. Der er en større gennemgang af menstruationsaktivisme, altså kvinder, der ikke vil acceptere at menstruation er et tabu. Der er overvejelser omkring rimeligheden af at kvinder betaler for menstruationsartikler i dyre domme, eller om det bedre kan betale sig at free-bleede. Bogen sætter desuden fokus på nedbrydelse af tabuet omkring menstruation som en del af kvindefrigørelsen.

Grundig gennemgang af alle aspekter omkring menstruation. Bogen søger at gøre op med det tabu, som forfatterne mener, eksisterer omkring menstruation. Den er lidt poppet og ligefrem i sine beskrivelser.

Tidligere er udgivet antologien Cyklus, der udover personlige beretninger også ser på det historiske, praktiske og biologiske omkring menstruation. Indeværende bog er dog langt mere grundig i sin kulturhistoriske gennemgang.


Berlingske tidende

d. 27. maj 2016

af

af

Anne Sophia Hermansen

d. 27. maj 2016


Information

d. 2. juni 2016

af

af

Rasmus Elmelund

d. 2. juni 2016


Dansk kirketidende

Årg. 169, nr. 4 (2017)

af

af

FHB

Årg. 169, nr. 4 (2017)