Bøger / faglitteratur

Genopdag den katolske tro : guide til et rigt og meningsfuldt åndeligt liv


Beskrivelse


Om den katolske tro og om hvorfor den katolske tro er aktuel for det moderne menneske.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. dec. 2014

af

af

Jørgen Bartholdy

d. 16. dec. 2014

I denne bog pakker Matthew Kelly det katolske budskab ind i moderne spirituelle selvhjælpsklæder for at appellere til det "søgende" segment, men bogen vil kunne bruges af katolikker i deres argumentation for deres tro overfor interesserede.

Matthew Kelly er virksomhedskonsulent, "motivational speaker" og selv glad katolik. Han præsenterer den katolske tro som et alternativ for dem, der søger lykken i selvhjælpslitteratur ofte med et mystisk, østligt afsæt. Hans budskab er, at den katolske kirkes lære er relevant for moderne mennesker med en spirituel tilgang til at søge et autentisk liv. Sproget er moderne og bogen tager kampen op med de mange herlighedsteologer der opererer i især den angelsaksiske verden. Bogen er uden illustrationer, litteraturlister, noter eller registre.

Sprogligt og hvad angår argumentationsform er bogen på linje med mange andre amerikanske kirkeretningers herlighedsteologiske udgivelser. I en dansk sammenhæng er den derimod lidt skinger. Segmentet af spirituelt søgende vil finde en nøgle til en ny forståelse af katolicismen, og katolikker, der færdes i det miljø vil få nye argumenter for deres tro.

Alligevel katolik er et godt bud på en bog, der tager den katolske kirkes mange udfordringer op i en form, der er bedre i overensstemmelse med dansk tradition.


Kristeligt dagblad

d. 22. jan. 2015

af

af

Kristian Østergaard

d. 22. jan. 2015