Primært til lærerstuderende i danskfaget, men også relevant for dansklærere generelt og på efteruddannelse.
Bogen vil med sit bud på en ny genredidaktisk opfattelse af danskfaget som flerfaglig ressource skabe debat om faget og dets didaktik. Del 1 handler om: Danskfagets identitet og genredidaktiske rammesætning. Del 2: Analyse af udvalgte fagområder, praksis og elevarbejder. Der gives en helhedsbeskrivelse, som suppleres med nye aspekter med fokus på tosprogede børn. Problematikken belyses dels teoretisk dels med referencer til konkrete undervisningsaktiviteter. Benny Bang Carlsen har gennem mange år beskæftiget sig med dansk som andetsprog. Har bl.a. skrevet Vision og virkelighed : andetsprogsdidaktik i skolen, 2001 samt mange rapporter og artikler om interkulturel pædagogik fx i "Kvan" 2001 og 2009.
Der gøres op med forståelsen af faget som et historisk, etisk og æstetisk dannelsesfag jf. Henningsen og Sørensen Danskfagets didaktik, 1995.
Bang Carlsen vitaliserer debatten og giver et veloplagt boost til refleksioner om et fag i forandring og bevægelse. De enkelte kapitler er interessante og velargumenterede og belyser modellen, der bygger på et semiotisk og moderne syn på dannelse. Meget velegnet og inspirerende til lærerstuderende og dansklærere på efteruddannelse.