Bøger / skønlitteratur / digte

Ghetto time


Beskrivelse


Digte, der skitserer forskellige oplevelser af begrebet "ghetto".

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. dec. 2019

af

af

Henrik H Pedersen

d. 19. dec. 2019

Digtsamling om begrebet ghetto set med flere vinkler, fx som man forstår det ved en indvandrer-bydel. For læsere af moderne lyrik, samt digte for de politisk engagerede og som kan bruges i diverse skoler.

Digte inddelt i fire afdelinger om skitserer forskellige oplevelser af begrebet "ghetto" og hvor hvert afsnit indledes med en teaser eller forklaring, herunder b.la. at begrebet "ghetto" stammer fra det venetianske ord "getto", som betyder støberi og at Danmark er et af få lande, som ikke har haft en officiel jødisk ghetto. Herefter befinder læseren sig med digtene i et alment boligbyggeri "strandet på 1970er forestillinger/om grønne fællesområder/der ikke har været i brug i 30 år". Forfatter Bjørn Themsen har et større forfatterskab bag sig, bl.a. senest RastepladsSlagger samt Slagger. Bjørn Themsen er desuden billed- og mediekunstnerDigte inddelt i fire afdelinger om skitserer forskellige oplevelser af begrebet "ghetto" og hvor hvert afsnit indledes med en teaser eller forklaring, herunder b.la. at begrebet "ghetto" stammer fra det venetianske ord "getto", som betyder støberi og at Danmark er et af få lande, som ikke har haft en officiel jødisk ghetto. Herefter befinder læseren sig med digtene i et alment boligbyggeri "strandet på 1970er forestillinger/om grønne fællesområder/der ikke har været i brug i 30 år". Forfatter Bjørn Themsen har et større forfatterskab bag sig, bl.a. senest Rasteplads samt . Bjørn Themsen er desuden billed- og mediekunstner.

Glimrende sammenhængende digtsamling med sort-humoristiske "ghetto-vinkler", skrevet i et let-læseligt sprog, som vil appellere til yngre læsere, fx til brug i gymnasie-sammenhæng.

Kan sammenlignes med Bjørn Themsens egen Slagger og delvis Yahya Hassans ghetto-univers.


Kristeligt dagblad

d. 3. feb. 2020

af

af

Martin Gregersen (f. 1988)

d. 3. feb. 2020


Standart

Årg. 34 nr. 2/3 (2020)

af

af

Rasmus Hastrup

Årg. 34 nr. 2/3 (2020)Informationer og udgaver