Bøger / faglitteratur / biografier

Giacomo Puccini : en fremragende operakomponist


Beskrivelse


Om operakomponisten Giacomo Puccinis (1858-1924) liv, musik og samtid. Med fortegnelse over værker med oplysninger om handling, tilblivelse mm.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. nov. 2008

af

af

Sanne Caft

d. 27. nov. 2008

Biografi om operakomponisten Puccini, der er kendt for operaer som Bohème, Tosca og Turandot. Bogen introducerer ham og retter sig både mod dem, der ikke har en stor viden om opera eller Puccini og giver et glimrende overblik og mange detaljer til dem, der kender til området i forvejen. Det er den første Puccini-biografi på dansk.

Cristofoli var en velkendt skikkelse i dansk klassisk musikliv. Dirigent, operachef og kendt ud over klassiske kredse. Han døde inden færdiggørelsen af denne bog, og den er færdigbearbejdet af Michael Morelli, der bl.a. er musikfaglig rådgiver. Man mærker ikke overgangen mellem forfatterne. Sprogligt er biografien let, formidlende og inspirerende uden at give køb på faglig dybde. Det er ikke en musikanalytisk teoretisk gennemgang men et vue over Puccinis liv og værker. Mange og gode illustrationer, udsnit af breve og noder.

Cristofoli har i samme genre skrevet en biografi om operakomponisten Verdi: Giuseppe Verdi : myten, mennesket og komponisten, 2000. Der findes omfattende litteratur om Puccini, men ikke på dansk. Dette er første fulde biografi. Ellers kan oplysninger fås spredt i diverse operaopslagsværker.

Glimrende dansk Puccini-biografi om komponisten, der bl.a. har komponeret operaklassikerne Bohème og Tosca, der permanent befinder sig på operahusenes repertoire. Letfattelig uden at være letbenet. Christofoli giver et kronologisk vue over Puccinis liv og en gennemgang af hans operaer. For både nybegyndere og mere musikalsk velfunderede.


Jyllands-posten

d. 17. dec. 2008

af

af

John Christiansen

d. 17. dec. 2008


Weekendavisen

d. 23. dec. 2008

af

af

Peter Johannes Erichsen

d. 23. dec. 2008


Musikeren

2009, nr. 3

af

af

Stinne Lender

2009, nr. 3