Bøger / skønlitteratur til børn / dyrefortællinger

Giraffen, som gik sine egne veje


Beskrivelse


Billedbog. Der er dejligt på savannen, men en dag trænger giraffen til forandringer og drager ud for at finde et nyt sted at bo. Men hos krokodillen er der for vådt og hos fuglen for larmende, så hvor skal giraffen bo?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. maj 2020

af

af

Susanne Dahl Jensen

d. 26. maj 2020

Tag med giraffen på jagt efter et nyt sted at bo. Charmerende dyrefortælling fra Afrikas savanne om lysten til nye eventyr. Kan læses højt for børn fra 3-6 år.

Giraffen nyder livet på savannen, men en dag føler den alligevel, at der mangler noget og at der skal ske noget nyt. Så giraffen drager afsted for at finde et nyt sted at bo, men det er ikke helt let at finde. Hos krokodillen er det for fugtigt, hos fuglen i skoven er der for larmende og på havet hos hvalen er der for vuggende. Til sidst finder giraffen heldigvis et fint sted med plads til den selv og alle de nye venner, der kommer på besøg. Forfatter Guido Hammesfahr er ikke tidligere oversat til dansk.

Sød dyrehistorie om at finde sit eget sted at høre til fortalt i et lettilgængeligt sprog og suppleret af charmerende illustrationer i en naiv streg og med dæmpede naturtro farver. Fin godnathistorie, der ikke sætter larmende aftryk.

Læserne til "Mimbo Jimbo"-bøgerne, fx Mimbo Jimbo og de store elefanter, vil også kunne få lidt savanne- og Afrika-stemning i denne nye billedbog, dog uden den samme skønne humoristiske streg og tone.