Bøger / faglitteratur / vejledninger

Giv dig selv en god økonomi - hele livet


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. nov. 2008

af

af

Søren Brunbech

d. 13. nov. 2008

Måske vil de økonomiske krisetider der synes på vej skærpe opmærksomheden om at få det bedst mulige ud af privatøkonomien, og så er der god hjælp at hente i bogen her.

Kim Valentin er uddannet økonom, ejer af Finanshuset i Fredensborg og en af Danmarks mest kendte privatøkonomiske rådgivere. Han deler op i aldersgrupperne fra 0-12 år, 13-17 år og op til efter de 80 år når han giver gode råd om hvordan man fordeler forbrug og opsparing og agerer økonomisk ansvarligt. Når man stifter familie (26-35 år) er det fx spørgsmålet om valg af bolig, samordning af ægtefællernes økonomiske adfærd og investering i bil og andre langvarige forbrugsgoder der skal tages stilling til, mens det i perioden uden børn (51-66 år) gælder planlægning af pensionistperioden, muligheder, overvejelser om efterløn og oprettelse af bedsteforældrekonto til børnebørnene. Mange tabeller og grafer der understøtter de økonomiske overvejelser og et nyttigt register.

Din økonomi : en bog om tid og penge, 2005 indeholder tilsvarende overvejelser, men knapt så systematisk beskrevet.

Privatøkonomen Kim Valentin giver gode råd om hvordan vi skal forvalte vores penge i de forskellige faser i livet. Bogen er klart disponeret så man kan gå ind under forskellige faser i livet og der er mange grafer og tabeller der understøtter de overvejelser man skal gøre sig.