Bøger / faglitteratur

Giv dine børn noget at vokse af


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Med udgangspunkt i egne erfaringer opfordrer forfatteren forældre til at påtage sig forældreansvaret, sænke serviceniveauet og helt overordnet erkende, at opdragelse er lederskab.

Indhold

Forældreskabet har sejret af helvede til ; Børn skal være til at holde ud - for de andre ; Supermoms og ammefædre : hvilket forbillede er du? ; Et frådende arrangementshelvede ; Der ér forskel på mænd og kvinder! ; Passende modstand på daglig basis ; Internettet er nutidens legeplads ; Wembley ; Forældre skal slappe lidt af!


Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. mar. 2017

af

af

Christina Andersen

d. 17. mar. 2017

Forældre skal droppe servicerollen og blive tydelige og konsekvente opdragere. Det er tid til at være forbilleder i stedet for at være reduceret til tilskuere til børnenes liv. Især for fædre med hjemmeboende børn.

Bogen er et debatindlæg i serien "Til tiden". Forfatteren er lærer, debattør, viceskoleleder og far/papfar til 6 børn, og bogen er startet som et "personligt comeback som en mere tydelig og konsekvent forælder". Med udgangspunkt i egne erfaringer opfordrer forfatteren forældre til at påtage sig forældreansvaret, sænke serviceniveauet og helt overordnet erkende, at opdragelse er lederskab. I en tid med et stort skærmforbrug, mindre nærvær og hvor barndommen konstant effektiviseres, har børn brug for forældre, der kærligt står fast. Børn skal have moderat modstand på daglig basis, så bliver de bedre rustet til livet.

Et maskulint indslag i det voksende oprør mod curling og forældres tendens til at lade alting handle om børnene. Thomas Skovbo skriver i et direkte og underholdende sprog. Fx skal man sørge for at opdrage børnene til pænt/offentlig brug. Det er også et spark til mændene om at træde i karakter.

På et fagligt niveau handler Robuste børnStå fast om, hvordan børn vokser, når de vises tillid og får tildelt ansvar. Mere om at fokusere på fællesskabet i stedet for individet i Stå fast af Svend BrinkmannPå et fagligt niveau handler Robuste børn om, hvordan børn vokser, når de vises tillid og får tildelt ansvar. Mere om at fokusere på fællesskabet i stedet for individet i af Svend Brinkmann.


Weekendavisen

d. 24. mar. 2017

af

af

Vibe Termansen

d. 24. mar. 2017


Danske kommuner

Årg. 48, nr. 12 (2017)

af

af

Tom Ekeroth

Årg. 48, nr. 12 (2017)